Ota yhteyttä

”Volter ja Hilja – Ovat sanasi niinkuin valoa minulle” ravintola Klubilla 6.10.

20.8.2019 | Viestintä - FresCo Ravintolat Oy

Kirjallinen konsertti ravintola Klubilla sunnuntaina 6.10.2019 klo 17

  • Kertoja ja viulisti Laura Kokko
  • Mezzosopraano Essi Luttinen
  • Pianisti Petri Haapasalo

Liput 30 €
Lippuja voi ostaa osoitteessa https://kalkki.tapahtumiin.fi/fi/
tai ovelta.

Ravintola Klubi logoVäliaikatarjoilut voi tilata etukäteen osoitteesta:
klubi@frescoravintolat.fi
puh. 040 5161 206

 

Volter Kilven suuri rakkaus

Kirjailija Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon vaiheikas seurustelu- ja kihlausaika viime vuosisadan alkuvuosilta kuullaan ainutlaatuisena konserttiversiona Porin ravintola Klubin juhlasalissa sunnuntaina 6.10. klo 17. Kirjallinen konsertti Volter ja Hilja – Ovat sanasi niinkuin valoa minulle pohjautuu kustavilaissyntyisen Volter Kilven ja Porissa sijaitsevan Pietniemen kartanon tyttären Hilja Vanhakartanon rakkauskirjeisiin, jotka Laura Kokko toimitti kirjaksi vuonna 2013. Konsertissa Laura Kokko esiintyy kertojana ja viulistina, ja hänen rinnallaan esiintyvät mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo.

Volter ja HiljaKilven ja Vanhakartanon kirjeenvaihto avaa yleisölle aivan uuden ulottuvuuden kirjailija Volter Kilpeen. Kilpi vaikeni kaunokirjallisesti kolmekymmentä vuotta, mutta kirjoitti tänä aikana Hiljalle väkeviä rakkauskirjeitä. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan vanhempien rakkauden tielle asettamista esteistä. Harvinaislaatuinen ajankuva avautuu maineikkaan kirjailijan yksityis- ja rakkauselämän kautta.

Kirjeiden maailma kuullaan nyt ainutlaatuisena kirjallisena konserttina, jossa vuorottelevat Laura Kokon kerronnan kautta avautuva Volterin ja Hiljan rakkaustarina sekä kirjeistä kuultavat lainaukset, jotka johdattavat Volter Kilven omaperäiseen kieleen ja rikkaaseen mielenmaisemaan. Koskettavan kokonaisuuden kruunaa kolmikon yhdessä esittämät laulut, jotka on valittu heijastelemaan kirjeiden lepattavia tunnelmia. Kuulemme rakastettuja klassikkosävelmiä usealta vuosikymmeneltä esittäjien omina tuoreina sovituksina.

Konsertti on kuultu aiemmin mm. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon, Turun Musiikkijuhlien ja Sysmän Kirjojen yön ohjelmistossa.

Lue lisää:

http://www.kalkkikauppa.fi/volter-ja-hilja-ovat-sanasi-niinkuin-valoa-minulle/

Facebook-tapahtuma konsertista

Lataa tilaisuuden juliste tästä

Takaisin uutisiin